Kus süüa Raplamaal?
Gurmee-elamused ja looduslähedane lihtsus. Oma aia saadused ja põnevad metsaannid. Tere tulemast Raplamaa toidumaastikule!
Käsitööjäätise elamus igaühele – kuidas sünnib Jäämari jäätis
Jäämari on väike jäätisevabrik, kus valmivad käsitööna pulgajäätiseid!
Meie pereettevõtte tootmishoone külastus annab unikaalse võimaluse näha kogu protsessi koostisosade valikust kuni valmis jäätise maitsmiseni. Külastuskäigul tutvustame Sulle Jäämari sünni- ja kasvamise lugu, teeme tuuri tootmishoones, saad näha käsitööjäätise valmimise protsessi, maitsta ja kaasa osta Jäämari tooteid.
Jäätisevabriku külastus sobib lasteaedadele ja koolidele, peredele ja sõpruskondadele, toiduhuvilistele ja turistidele, ettevõtetele ja tiimidele väikeseks maitsvaks vahepeatuseks. Tuurile mahutame korraga kuni 30 inimest.
Suuremate gruppide puhul proovime leida sobiva külastuse formaadi kõigile külastajatele!
Lisaks tootmise külastusele on võimalus korraldada kuni 12-le inimesele toiduteemaline töötuba stuudioköögis.
Oleme avatud aastaringselt, aga külastused palume ette broneerida.
Tõrvaaugu talu ja talupood
Tõrvaaugu Mahe Talu kutsub avastama ehtsat maaelu Raplamaal. Külastajat ootavad põnevad ekskursioonid talus, kus tutvustatakse igapäevast talutööd: marjade ja mahetatra kasvatamist ning seda kuidas põllult saadud tatart töödeldakse ja kuidas valmivad tatratooted, mis on saadaval talu poes ja ka suuremates kauplustes. Talus kasvatatakse Eesti tumedapealisi lambaid, keda saab silitada.
Kohapeal ootab Sind meie talutoodete pood, kust leiad laia valiku meie talu omatoodangust: tatar, tatrahelbed, tatrapasta, müsli, kama, küpsised, samuti lambanahad, lõngad ja kodune käsitöö. Kõik ehtne, kohalik, mahe ja kaasaostmiseks valmis.
Soovi korral saad osa võtta tatrateemalisest õpitoast, kus paned ise käed külge ja õpid valmistama maitsvaid ning tervislikke roogasid. Teha saab nii soolaseid kui maguseid roogasid.
Talu rahulik õhkkond sobib hästi neile, kes soovivad aega maha võtta, loodust tajuda ja tunda päris talu argipäeva.
Tohi Distillery tuur
Tule külla! TOHIb küll!
Tohisoo mõisa ajaloolises viinaköögis on end sisse seadnud kaasaegne džinnivabrik. Aga TOHI pole lihtsalt džinnivabrik. Meile saab külla tulla ja ise päris ligidalt näha, kuidas valmib džinn. Tuuril räägime, kuidas džinni tehakse ja avaldame mõned saladused. Soovijatele ka degusteerimine. Tule testi, kas tunned kadakamarjade, muraka või kirevilja noote.
TOHI Distillery asub vaid 35 minuti sõidu kaugusel Tallinnast, Kohilas.
Ööbiku Gastronoomiatalu restoran
Vaid 50 min autosõidu kaugusel Tallinnast ootab sind ainulaadne 5-käiguline õhtusöök, mille paneb kokku Ööbiku talu peremees ja peakokk Ants Uustalu ning mis valmib valdavalt kohalike põllumeeste saadustest ning hooajalistest metsaandidest. Kõikidele külalistele on õhtul sama menüü, jooke soovitavad ja sobitavad toiduga kokad.
Ehedad ja eestimaised toiduelamused ootavad avastamist.
Vajalik on eelnev kohtade broneerimine.
Vaga Mama Aasia restoran Raplas
Tere tulemast Vaga Mama maitsete maailma!
Pakume Hiina, Tai ja Nepali roogasid. Meie restoranid asuvad 8 erinevas Eesti linnas. Road on valmistatud värsketest koostisosadest Nepali kokkade poolt.
Hollivuud lounge
Keskväljakul asuv kohvik-lounge Hollivuud on armastatud pitsaresto Raplas.
Pakume kohalikust veiselihast mahlaseid burgereid, kivipõhjal küpsetatud pitsasid, praade ja salateid. Iga päev maitsvad päevapakkumised.
Tegeleme ka peokorralduse ja toitlustamisega.
Atla Mõisa Moosivabriku külastus
Atla Mõisa Moosivabrik tegutseb 2020 aastast.
Alates 2018.a. kevadest asub Atla Mõisas Eesti suurim sinise-kuslapuu põld, kus kasvab 4000 põõsast. Sinine-kuslapuu eriliselt tervislik mari, mis sisaldab palju B-vitamiine ning antioksüdante. Isegi Jaapanis on ütlemine, et kui süüa 3 sinise kuslapuu marja päevas, siis naise ilu on igavene.
Meie sinise-kuslapuu, maasika moos on valmistatud Polli laboris meie enda poolt. Moos ei sisalda säilitusaineid ning valmistatud vähese suhkruga.
Moosivabrikut saab külastada etteteatades.